طاجن لسان العصفور

Posted by Amira Fayed on May 18, 2013 with No comments



المكونات

عدد 2 كيس لسان العصفور و يكون نوع كويس عشان ما يعجنش
بصلة متوسطة الحجم مقطعه ناعم 
و4 طماطمات معصورين
ملح
فلفل
حبهان
رشة قرنفل
ورقتين لاورا
لتر او لتر وربع شوربه 

الطريقه

نحمر لسان العصفور كله فى قليل من الزيت ومعلقة سمنه صغيره
التحمير ياخد لون بنى فاتح مش غامق لأنه حيغمق فى الفرن بعد كدة
نصفى لسان العصفور من الزيت الزائد فى مصفاة 
نحط قليل من الزيت - قليل جدا- فى وعاء و نشوّح البصلة لغاية ما تاخد لون ذهبى
نضيف عصير الطماطم و نقلب و نضيف شوية ملح و فلفل وباقي البهارات و نطفى النار
نجيب الطاجن أو البرام الفخار
و نحط فى القاع قليل جدا من الزيت عشان الأكل ما يلزقش
ناخد مقدار لسان العصفور و نفرده فى الطاجن
ناخد جزء من صوص الطماطم و نحط طبقة رقيقة فوق لسان العصفور
ثم نغطى الطاجن كله بصوص الطماطم مع البصل
نضيف قليل من الشوربه بالراحة على الطاجن من الطرف عشان الصوص يفضل على وش الطاجن

الشوربة تكون مرتفعة عن لسان العصفور بمقدار عقلة الاصبع 
نغطى الطاجن بورقة فويل عشان الوش بتاعة ما يتحرقش
نحط الطاجن فى فرن متوسط الحرارة لمدة ساعة الا ربع
و ممكن قبل انتهاء المدة نكشف الفويل عشان الوش ياخد لون

ممكن تحط معاه لحم مفرومه او قطع فراح او خصار مشكل
Reactions: