طاجن العكاوي بالبصل القاورما

Posted by Amira Fayed on May 17, 2013 with No comments



المقادير

عدد 1 عكوة متوسطة
و2/1 كيلو بصل قاورمة صغير
و2 ثمرة بصل مفروم
ليمونه
و5 فصوص توم
و2 فلفل حار او حسب الرغبه
و3 طماطم معصوره
فلفل وكسبره و كمون وبهارات لحمة
و2 ملعقة زبدة
نص كيلو بطاطس

الطريقة

تبل العكاوي بالملح والبهارات والليمون والبصل المفروم واتركه نصف ساعه
ضع الزبده في حله ثم ضع العكاوي وقلبها حتي تأخذ لون ذهبي
ثم ضع فوقها البصل القورمه و الثوم حتي يطري
ضيف القليل من الماء واتركها تغلي ربع ساعه
ضع حلقات البطاطس والفلفل والطماطم في طاجن
وصب عليها العكاوي بالبصل وزودها بالماء اذا طلب الامر 
وادخلها الفرن مغطاه بالفويل مده 30 ل 40 دقيقه حتي تنضح العكاوي واكشفها لتحمر
ممكن نضيف معاها حمص منقوع ومسلوق بتبقي راااااااااائعه

Reactions: