كرات الشيكولاتة

Posted by Amira Fayed on May 14, 2013 with No comments




المقادير والأدوات 

حلوى شيكولاتة ألوان سهلة الذوبان متوافرة عند المتخصصين فى الحلويات ومحلات العطارة
كوب من الحلويات الذابة = 3 بيضة على شكل حلوى
سبراى طعام غير لاصق
( متوافر فى السوبر ماركت ممكن تستبدليه بدهن البالونة بالزيت لكن يفضل الأسبراى )
بالونات لاتيكس
مشابك
أكواب بلاستيك - تكون أكبر من حجم البالونة المنفوخة
حبيبات صغيرة من الحلويات للحشو - إختيارك
شفاطات
أقماع للتزيين




طريقة التحضير

إنفخى البالونة حتى تكون أصغر من مقاس الكوباية على مقاس البيضة الحقيقى أو أكبر قليلآ
( لا تستخدمى بالونات عادية لأن سمكها رفيع وهتفرقع لو الحلوى السايحة نزلت عليها )

ضعى كوب واحد من الحلوى السائلة فى وعاء , ضعيه فى الميكروويف لمدة 30 ثانية
( ممكن تستخدمى وعاء على النار عادى لكن دوبى الحلوى حتى تصبح ذائبة تماما )
قلبى فى كل مرة تخرجى الوعاء من الميكروويف حتى تتأكدى انها ذابت بالكامل

صبى الشيكولاتة الذائبة فى قمع التزيين
إمسكى البالونة من أعلى بأستخدام سبراى الطبخ رشى شوية على البالونة
ثم بأستخدام قمع التزيين إبدأى فى رسم خطوط على البالونة فى جميع الاتجاهات
حتى تغلفى البالونة بالكامل بالحلوى الذائبة ما عدا فتحة البالونة

ضعى البالونة فى الكوب البلاستيك وأحضرى الشفاطة
وبأستخدام المشبك إمسكى رأس البالونة والشفاطة حتى تجف الحلوى تماما

بعد أن تجف الحلوى تماما
إبدأى فى قطع رأس البالونة
ببطء وحذر إخرجى البالونة من داخل الحلوى
يمكن ان تضعى اى نوع من أنواع حلوى الشيكولاتة داخلها





Reactions: