وصفات - فى اول الصفحه

تارت التين والنعناع


المكونات

مقدار250 جم دقيق
و125 جم زبدة مكعبات
وصفار بيضتين
ورشه ملح
وربع كوب ماء أحتياطى
و260 ملل كريمة خفق
و165 جم جبن كريمى
و3 معالق كبيرة عسل
وكيلو تين كل تينة مقطعة 4 قطع
وحزمة نعناع طازج
ربع كيلو فستق محمص مجروش

الطريقة

فى الفود بروسيسر يوضع الدقيق والزبدة و يضرب لحد مايبقى شبه حبيبات البازلاء الصغيرة
ضيفيلهم الملح والبيض وشغلى الفود بروسيسر نص دقيقة ثم خرجيهم
وحاولى تجمعيهم بأيدك لكورة بس ما تعجنيش لو ماحتاجتيش الماء يكون أحسن
ولفيهم بورق سوليفان و حطيها فى التلاجة لمدة نصف ساعة
خرجيها من التلاجة وسيبيها ترتاح حبة
أفرديها بالنشابة على سطح مرشوش عليه دقيق و حطيها فى صينية مستطيلة
وحطى عليها ورقة خبز و حطيها فى التلاجة ربع ساعة
وحطى عليها ورقة خبز و فيها نص كيلو فول ناشف
وأخبزيها من 20 ل 25 دقيقة و خرجيها من الفرن و سيبيها تبرد تماماً

تحضير الحشوة

فى بولة كبيرة حطى كريمة الخفق
وبالمضرب السلك اليدوى أضربيها لحد ماتبداً تمسك نفسها وضيفيلها الجبنة الكريمى
وقلبى بالمضرب و ضيفى العسل وصبى الخليط فى التارت
وأفرديه و رصى عليه التين أو ممكن تستبدليه بأى فاكهة متوفرة
ورشى عليه أوراق النعناع والفستق وبالهنا والشفا

إرسال تعليق

0 تعليقات