وصفات - فى اول الصفحه

دبابيس البط


المقادير

ممكن اعمل البطه كامله او فقط الدبابيس
كبده وقوانص البطه
بصله
جزره
عرق كرفس
لتر مرقه دجاج منزوعه الدسم
زيت زيتون
ملعقتين اوريجانو
ملعقه صغيره روز مارى
ورقه لورا
برتقالتين

للصوص

3 ملاعق سكر
ملعقتين خل بلسمى
ربع كوب خل عنب احمر
كوب عنب لو اردت
نص ملعقه زنجبيل بودره
3 ملاعق كورن فلور
3 فصوص حبهان
ملعقتين زيت زيتون
5 قرنفل
حبه ينسون نجمه او نص ملعقه ينسون حب
ملح وفلفل

الطريقه

نشوح الكبد والقوانص والاجنحه والبصل والجزر والثوم فى قليل من زيت الزيتون حتى يحمروا جيدا
فنضيف الاعشاب والمرقه ويغلوا على النار لمده ساعتين ثم يصفوا ونحتفظ بالسائل الغامق
حمى الفرن الى 425 وادعكى البط بالملح والفلفل وبشر البرتقال
ثم دخليه الفرن وبعد نص ساعه هدى الفرن الى 350
ثم ابدئى بتقليب البط كل نص ساعه حتى النضج
اخلطى بشر البرتقال مع الزنجبيل وفى اناء ضعى الخل الاحمر مع البلسمى والسكر حتى يتكرملوا
فنضيف لهم كوبين من مرق الكبد والقوانص ونقلبهم جيدا
ثم نضيف العنب والزنجبيل وبقيه مكونات الصوص
ونتركهم يغلوا حتى يسمك الصوص ثم نخرج البط من الفرن
ويصفى جيدا من اى دهون نزلت منه ونغرفه ونصب عليه الصوص

إرسال تعليق

0 تعليقات