دبابيس البط

Posted by Amira Fayed on June 28, 2013 with No comments


المقادير

ممكن اعمل البطه كامله او فقط الدبابيس
كبده وقوانص البطه
بصله
جزره
عرق كرفس
لتر مرقه دجاج منزوعه الدسم
زيت زيتون
ملعقتين اوريجانو
ملعقه صغيره روز مارى
ورقه لورا
برتقالتين

للصوص

عدد 3 ملاعق سكر
ملعقتين خل بلسمى
ربع كوب خل عنب احمر
كوب عنب لو اردت
نص ملعقه زنجبيل بودره
و3 ملاعق كورن فلور
و3 فصوص حبهان
ملعقتين زيت زيتون
و5 قرنفل
حبه ينسون نجمه او نص ملعقه ينسون حب
ملح وفلفل

الطريقه


نشوح الكبد والقوانص والاجنحه والبصل والجزر والثوم فى قليل من زيت الزيتون حتى يحمروا جيدا
فنضيف الاعشاب والمرقه ويغلوا على النار لمده ساعتين ثم يصفوا ونحتفظ بالسائل الغامق
حمى الفرن الى 425  وادعكى البط بالملح والفلفل وبشر البرتقال
ثم دخليه الفرن وبعد نص ساعه هدى الفرن الى 350
ثم ابدئى بتقليب البط كل نص ساعه حتى النضج
اخلطى بشر البرتقال مع الزنجبيل وفى اناء ضعى الخل الاحمر مع البلسمى والسكر حتى يتكرملوا
فنضيف لهم كوبين من مرق الكبد والقوانص ونقلبهم جيدا
ثم نضيف العنب والزنجبيل وبقيه مكونات الصوص
ونتركهم يغلوا حتى يسمك الصوص ثم نخرج البط من الفرن
ويصفى جيدا من اى دهون نزلت منه ونغرفه ونصب عليه الصوص
Reactions: