تشيكن كرسبيرس

Posted by Amira Fayed on June 14, 2013 with No comments


المقادير لتحضير الهني مسترد صوص

واحد ونصف كوب مايونيز
ربع كوب عسل أبيض
معلقة كبيرة عصير ليمون
معلقة كبيرة مستردة
ملح وفلفل حسب الرغبة

مقادير التشيكن فينجرس

عدد 3 معالق كبيرة من خلطة التوابل السرية
كيلو صدور فراخ بدون جلد كل صدر يقطع إلى 3 شرائح بالطول
كوب دقيق ابيض
و4 بيضات مضروبين
و3 كوب بقسماط ناعم
زيت عباد الشمس للقلي

طريقة الطبخ

يضرب المايونيز مع عصير الليمون والمستردة والعسل في وعاء صغير
يرش عليهم ملح وفلفل ويخلط الصوص جيداً
تغسل الفراخ وتقطع وتتبل بالخلطة السرية
تترك في الثلاجة على الاقل ساعة

نحتاج الأن إلى 3 أوعية مختلفين
واحد يوضع فيه الدقيق
واحد يوضع فيه البيض المضروب
واحد يوضع فيه البقسماط الناعم

تغطى الفراخ بالدقيق واحدة واحدة وتوضع في البيض وبعدين البقسماط
يسخن الزيت في حلة غويطة على نار متوسطة
تحمر الفراخ لمدة من 3 - 5 دقائق لغاية لما لونها يبقى ذهبي
تقدم ساخنة مع الصوص
Reactions: