شوربه الخضار البيوريه بالكريمه

BY Amira Fayed IN No comments



المقادير

مقدار 2 ملاعق كبيرة زبدة
فصين ثوم
ملعقة صغيرة زنجبيل مبشور
ربع ملعقة صغيرة يانسون حب

الطريقه 

نذوب الزبدة و نضيف لها الثوم و الزنجبيل و نحركهم دقيقتين بعدين نضيف اليانسون
و نحرك لحد ما تطلع ريحته بدون ما يتحمر لأنه يحترق بسرعة و يصبح طعمه مر
نجيب تشكيلة من الخضار مقطعة قطع صغيرة بطاطس - جزر - كوسا - زهرة - بروكلي - بصل أخضر- فلفل بارد - فاصوليا خضراء
نص ملعقة صغير كركم
نص ملعقة صغيرة كزبرة ناشفة
نص ملعقة صغيرة كمون
ملح - فلفل أسود - فلفل أحمر
ربع كوب دقيق
و4 اكواب ماء
مكعب ماجي
ربع كوب كريمة

نضيف الخضار و البهارات للاناء و نقلب دقيقتين
بعدين نضيف الدقيق و نحرك لحد ما تتغطى الخضار بالكامل 
نشوح دقيقتين ثم نضيف الماء ونقلبهم جيدا
بعدين نرجع الاناء للنار و نضيف مكعب الماجي
و نغطيه ونخليه يغلي على نار هادية تقريباً ربع ساعة لحد ما تثقل الشوربة
نضربها فى الخلاط ونرجعها النار تغلى مره ثم نظبط ملحها ونزينها بالبقدونس

Reactions:

0 comments:

Post a Comment