بط بصوص البرتقال

Posted by Amira Fayed on June 30, 2013 with No comments


المقادير والطريقه

اغسلى البطه وكتفيها بالدوباره لو مش عارفه تكتفى الاجنحه وراء الكتف
ثم ادعكيها من الداخل والخارج بالملح البهر وملعقه كبيره من الكورن فلور لتصبح مقرمشه
حمى الفرن 190  ثمخرمى البطه جيدا بالشوكه فى كل مكان
واحشى داخلها ببرتقاله مقطعه وملعقتين اوريجانو
ضعى البطه على رف سلك وضعيها على صينيه فيها لتر ماء مغلى
ودخليها الفرن الصدر لاعلى واطهيها لمده ساعه ونص ثم قللى الحراره ل 180 
ابدئى بدهن البطه بالصوص كل 10 دقائق لمده ثلاثه ارباع الساعه او حتى نضج البطه
ثم طلعيها من الفرن وضعيها فى طبق التقديم وصبى عليها ما تبقى من الصوص

الصوص

اخلطى على النار
نص كوب ماء مع مكعب ماجى و نص كوب شراب برتقال مركز و بشر برتقاله ونص ملعقه نشا وملح وفلفل
واغليهم على النار
Reactions: