شوربة السي فوود

Posted by Amira Fayed on June 01, 2013 with No comments

المقادير

عدد 2 ملعقة كبيرة زيت زره
فص مستكه وحبهان
و1 كوب بصل متوسط مقطع شرائح
و3 فص ثوم مفروم
ربع كوب كرفس مفروم
و1/2 ملعقة صغيرة زنجبيل مفروم
و2 ورق غار - لاورا
ملح وفلفل
نص كيلو سمك فيليه مُقطع قطعاً كبيرة
نص كيلو كابوريا 
نص كيلو جمبري 
نص كيلو جندوفلي او بقلويط
نص كيلو سبيك او كاليماري
لتر ماء ساحن

الطريقة

يُسخن الزيت في وعاء كبير على نار متوسطة
يُضاف المستكه والحبهان البصل والثوم والكرفس مع التقليب لمدة 5 دقائق
ثم يضاف الماء الساخن ويترك الخليط يغلي 10 دقايق
يضاف السبيط وتُطهى لمدة 5 دقايق
ثم تُضاف الكابوريا وننتظر 5 دقايق اخري
ثم يضاف السمك الفليه والجمبري وننتظر 8 دقايق ونضفي النار
ممكن تحط لها كوب لبن او نص كوب كريمه لباني لو حبيتو الشوربه تكون اكثر بياضا

Reactions:
Categories: