السمك بصوص المشروم والمستردة

Posted by Amira Fayed on June 09, 2013 with No comments


المكونات

كيلو قطع سمك فيليه
و3 معلقة كبيرة مستردة
كوب مشروم قطع
بصلة مفرية ناعم
و3 فص ثوم مفروم
ملح – فلفل أسود – زنجبيل – فلفل أحمر حار – جوزة الطيب
مرقة دجاج او سمك
و2 معلقة دقيق
و2 معلقة زبدة
لوز للتزيين

التحضير
يتبل قطع السمك بالملح والفلفل والتوابل جيدا وعصير الليمون
يرص فى صينية فرن ويدخل تحت الشواية ل10 دقائق
يقلى البصل والثوم جيدا جدا مع قليل من الزيت ثم نضيف المشروم المقطع
ونقليه جيدا ثم يتبل المزيج ونضيف مرقة الدجاج
وتترك لتغلي ل10 دقائق ثم ترفع وتخفق بالخلاط
فى مقلاة مسطحة نحمر الدقيق بالزبدة ثم نضيف صوص المشروم البيوريه المخفوق
ونتركه ليغلي ويسمك قوامه جيدا ثم نعيد تتبيله ونضيف المستردة
ونقلب المزيج جيدا وقبل التقديم نضيف قطع السمك المشوية فى المزيج
وتترك فيه ل10 دقائق ثم تقدم الشرائح مع أرز أبيض
وترش بالصوص وتزين بقليل من اللوز المحمص

Reactions: