لقمه القاضى

Posted by Amira Fayed on June 21, 2013 with No comments


المقادير

نص كيلو دقيق 
قطعة خميرة بيرة في حجم عين الجمل
ملعقة سكر 
ماء دافئ
ملعقه
ذرة ملح
حبه بطاطس مسلوقه ومهروسه وطيه جدا
زيت غزير للتحمير
شربات أو سكر بودرة أو صوص شيكولاتة

الطريقه

يضاف للخميرة ملعقة السكر وقليل من الماء الدافئ وتترك لتخمر
والبطاطس يضاف الملح للدقيق ويقلب ثم يضاف لهما الخميرة بعد تخمرها وتقلب ثم يضاف الماء الدافئ
ويقلب العجين حتى يصبح مابين السيولة والصلابة - شبه سائلة أو لينة نوعا ما)
ثم تترك لتخمر لمدة ساعة ثم تقلب بالملعقة بسرعة ليهبط العجين وتترك لتخمر ساعة 
تؤخذ قطعة عجينة باليد اليسرى وتغرف بملعقة صغيرة مدهونة زيت باليد اليمنى
وتوضع قطعة العجينة الصغيرة في زيت التحمير الغزير
ولما تحطي الكرات في الزيت وطي النار
واستمري في تقليب لقمة القاضي لغاية ما تحسي انها قرمشت ونشفت من بره
(بتاخد حوالي 10 دقايق تقليب مستمر)
وبعدين ارفعي النار واستمري في التقليب لغاية ما توصل للون الذهبي الجميل
وهكذا حتى يصبح لون الوحدات ذهبيا وتنشل من الزيت على مناديل للتخلص من الزيت الزائد
تسقى بالشربات أو يرش عليها السكر أو صوص الشيكولاتة


Reactions:
Categories: