طريقه البط التقليديه

Posted by Amira Fayed on June 28, 2013 with No comments



المقادير

بطه كبيره
كوب كبير لبن رايب
بصله
و5 فصوص ثوم
نص ملعقه فلفل اسود
ملعقه بهارات مشكله
بشر نص برتقاله
ملح
  
الطريقه

تدعك البطه بالمكونات السابقه كلها من الداخل والخارج
ثم نضع تفاحه مقشره فى بطنها وتلف بالفويل وتترك فى الثلاجه طول الليل
تدخل فرن متوسط الحراره حوالى ساعتين ونص او حتى النضج
نكشف الفويل وندهن البطه بخليط من ملعقه صغيره عسل نحل وربع كوب صغير عصير برتقال ورشه ملح ندهن بهم البطه جيد
ثم تدخل الفرن مكشوفه حتى تتحمر

Reactions: