الباستا فلورا

Posted by Amira Fayed on July 10, 2013 with No comments

المكونات

عدد 2 كوب ونص دقيق
و200 جم زبدة
كوب سكر
باكت باكنج بودر
و3 بيضات
فانيللا
و2 كوب مربى الفراولة

الطريقة

يوضع السكر والبيض والفانيللا والزبدة فى الخلاط و يضرب حتى يتجانس
تصب على المكونات الجافة المنخولة و تعجن وستتكون عجينة لينة جدا و تؤخذ معلقتين من العجين و تترك جانبا 
تفرد العجينة فى صينية مقاس 26 وتشكل لها حافة عالية مثل التارت ثم تحشى بالمربى 
يرش القليل من الدقيق على معلقتين العجين ويشكل بها أعواد من العجين ترص فوق المربى للتزببن
تخبز فى فرن ساخن لمدة ساعة إلا ربع و بعد تمام النضج تغطى بورق فويل حتى تبرد تماما وبالهنا والشفا 


Ingredient:

2,5 cups of plain flour
200 gm softened butter
1 cup of sugar
tablespoon of baking powder
3 eggs
vanilla
2 cups of strawberry jam

method:

in the food processor mix the eggs, sugar, butter and vanilla and mix until smooth then pour over the sifted dry ingredients and this will form very soft dough
spread the dough in 26 spring form pan then make it with edge like a tart then pour the strawberry jam over it and make stripes from the 2 tablespoons of the dough mixed with a little flour then make shapes as you like over the jam then bake in preheated oven for 45 minuets then cover with aluminum foil till completely cool then serve at room temperature
Reactions: