بط على الطريقه الايطاليه

Posted by Amira Fayed on July 26, 2013 with No comments


المقادير والطريقه

نفرم بصلتين مع 5 فصوص ثوم وحزمه بقدونس وجزرتين و3 ورقات لورا و قليل من الكرفس
ونشوحهم على النار فى قليل من زيت الزيتون حتى تطلع ريحتهم كويس
نضيف البطه ونشوحها معاهم من كل ناحيه
نضيف لهم ملعقه اوريجانو و3 حبات طماطم مفرومه وربع كوب خل احمر او خل التفاح وملعقه كبيره سكر بنى وملح وفلفل وبنص ملعقه بهارات مشكله
ونقلبهم جيدا على النار 3 دقائق
نضيف قليل من الماء ونغطى الاناء ونتركه على النار ساعتين او حسب درجه
نضج البطه مع اضافه قليل من الماء كل حين حتى لا تحترق الصوص
ننشل البطه ونطحن الصوص ونضيف له نص ملعقه دقيق ونقلبه على النار حتى يتخن ويقدم بجانب البطه والار
لو عاوزه الصوص خفيف صفيه من الخضار قبل اضافه الدقيق

Reactions: