فته الكوارع

Posted by Amira Fayed on July 25, 2013 with No comments


المكونات والطريقه

اول حاجه نشتري الكوارع نظيفه ونعيد عليها بالدقيق والملح احتياطى
ثم نغلى الميه ونسقطها فيها مع ملح وفلفل وحبهان وورق لورا
ونتركها على نار هاديه من ساعتين لثلاثه حسب ماتحتاج 
نحمص العيش البلدى ونضعه فى طبق غويط شويه 
نحمر 5 فصوص ثوم كبيره مع ملعقه كسبره ناشفه فى قليل من السمن
ولما يتحمروا قليلا نضيف ملعقتين خل و3 حبات طماطم معصورين ومتسبكين
ونغليهم على النار لمده دقيقتين بعد كده نضيف لهم كبشه كبيره من شوربه الكوارع 
ناخد من التسبيكه 3 ملاعق نخلطها بالعيش المحمص ونقلبه كويس ونرشه بملعقتين كمان من الشوربه 
نضع على العيش طبقه من الارز وعليها بقيه التسبيكه 
نحمر الكوارع بعد نشلها من الشوربه ونضعها على وجه الفته 
وبالهنا والشفا

Reactions: