طريقة عمل الكريمة اللبانى

Posted by Amira Fayed on August 09, 2013 with No comments


بتجيبى الحليب وتغليه عادى وقبل ما يغلى بحاجة بسيطة جدا تكونى محضرة ماء مثلج 

فيه قطع تلج وبعد ما يغلى الحليب نعمله عملية تبريد فى الماء المثلج 

 بوضع اناء الحليب المغلى فوق اناء الماء المثلج 

مع التقليب المستمر هنلاقيه عمل رغوة هنفضل نقلب لغاية ما يبرد خالص وبعدين حطيه فى التلاجة لتانى يوم
ولما هتطلعيه من التلاجة هتاخدى الرغوة اللى على الحليب وهتكون هى دىالكريمة اللبانى

وعلى فكرة 

مدة صلاحيتها يومين اتنين بس هى كل الحكاية طريقة تبريد الحليب مع التقليب علشان الرغوة
احنا مش عايزين قشطة اللى هى بتكون وش الحليب احنا عايزين الكريمة اللبانى

Reactions: