قالب الكبده بالسبانخ

Posted by Amira Fayed on August 10, 2013 with No comments


المقادير

ملعقه كبيره زيت زيتون
بصله مفرومه ناعم
و2 كرات مفروم ناعم
باكو سبانخ معصور ومصفى
فصين ثوم
و1/4 ملعقه صغيره جوزه الطيب
نص كوب بقسماط مطحون
نص كوب جبنه رومى مبشوره
نص كوب كريمه لبانى سميكه
ملعقه ملح بيضتين
نص كيلو كبده فراخ

الطريقه

شوحى البصل والثوم والكرات فى زيت الزيتون جيدا
ثم اقسميهم نصفين نصف يظل فى الاناء ونصف فى طبق غويط
اضيفى للاناء السبانخ وجوزه الطيب وقلبى جيدا 
اضيفى للسبانخ نص الجبنه الرومى ونص الكريمه ونص البقسماط وملح وفلفل
اضربى الكبده فى الخلاط
ثم قلبيها مع البصل الباقى
وبقيه الكريمه والبقسماط والجبنه واضيفى ملح وفلفل
  فى قالب كيك طويل ومبطن بالفويل ضعى نصف خليط الكبده
ثم خليط السبانخ واضغطى بالملعقه ليتساوى
دخليها فرن 400 لمده ساعه
Reactions: