شوكليت سيرب

Posted by Amira Fayed on August 15, 2013 with No comments


المقادير

كوب وربع سكر
و1 كوب كاكاو خام
و1 كوب ماء
و1/4 معلقة صغيرة ملح
و2 معاقة صغيرة فانيليا

الطريقة

فى اناء اخفقى عا الكاكاو والسكر جيدا بعد كده ضيفي اليه والملح واخلطيهم مع بعض كويس
ضعى الاناء على نار عالية حتى يغلى الزيج بعد كده وطى النار
وسبيهم على النار لمدة 5 دقائق حتى يغلظ القوام قليلا
ابعديه عن النار واتركيه يرتاح لمددة 5 دقائق بعد كده ضيفي الفانيليا واخلطى
يحفظ فى الثلاجة


1 1/4 cup sugar
1 cup cocoa powder, unsweetened
1 cup water
1/4 teaspoon salt
2 teaspoons vanilla extract

In a saucepan, whisk together the sugar and cocoa until combined.
Add in the water and salt, and bring to a boil over high heat.
Reduce heat to low and boil until thickened slightly, about 5 minutes,
Remove from heat, let stand for 5 minutes, add vanilla, and cool.
Store in the refrigerator. 

Reactions:
Categories: