ورقـة اللحمـة

Posted by Amira Fayed on August 31, 2013 with No comments


المقادير

نص كيلو لحمة
بصلاية
طمطماية
و4 فصوص ثوم
ثمرة فلفلاية خضراء
من 2 لـ 3 ثمرة بطاطس 
ثمرة جزر 
ربع كيلو بسلة
و3 ثمرة كوسات
مقدار ملح وفلفل وكمون وحبهان مقدار جوزة الطيب وشطة وجنزبيل بودر

التحضير

بتقطعي البطاطس والجزر والكوسة حلقات وتضيفي عليهم البسلة
وتقطع الطماطم والفلفل والبصل والثوم قطع صغيرة
وتحطي كل المكونات مع بعضها ومعاهم اللحمة و التوابل وتقلبيهم كويس
تجيبي صنية وافرشي فيها ورق فويل وحطي فيها اللحمة والخضار وتغطيها بالفويل كويس
الطبخ: وتضيفي شوية مية في الصنية ودخليها الفرن لحد ما تستوي وكل مالمية اللي في الصنية
تنشف ضيفي تاني عشان تستوي كويس
ممكن بعد ما تستوي تفتحي الفويل وتحطي الصنية تحت الشواية شوية تتحمر
بس انا بحب يبقي فيها مية عشان بتبقي طعمها حلو اوي ومش بحبها تكون ناشفة

Reactions: