قالب الجمبرى بالبطاطس

Posted by Amira Fayed on August 23, 2013 with No comments


المقادير

نص كيلو بطاطس مسلوقه
و2 ملعقه مايونيز لايت
فصين ثوم
علبة جبتة كرافت او اى جبن شيدر
كيلو جمبرى وسط
حبتين فلفل اخضر
قرن فلفل حار
ثوم
زيت
ملح
بصل اخضر
كوب بشميل
جبنه رومى مبشوره
و4 ملاعق بقدونس مفروم

الطريقه

تهرس البطاطس بالشوكه قليلا ولكن تظل خشنه وتخلط بالملح والفلف والمايونيز وفصين الثوم
يوضع الجمبرى مغسول ونظيف فى اناء
ويقطع عليه فلفل اخضر وقليل من الفلفل الحار وقليل من الزيت وفصان من الثوم الناعم وملح والبصل الاخضر
ويقلب جيدا ويوضع على النار الى ان ينضج
يرفع عن النار ويترك ليبرد تقطع جبنه الكرافت الى مربعات صغيره وتوضع على الجمبرى وعليهم البشميل و البقدونس
ثم نضع الخلطه فى قالب او بايركس وعليها البطاطس المهروسه
نرش الوجه بالجبنه الرومى وتدخل الفرن حتى تحمر
Reactions: