كوكيز الزبدة واللوز

Posted by Amira Fayed on August 16, 2013 with No comments


المقادير

عدد 2 3/4 كوب دقيق
و1/2 ملعقة صغيرة بيكينج بودر
و1/4 ملعقة صغيرة ملح
و1 1/2 كوب زبدة فى درجة حرارة الغرفة
و1 كوب سكر
و3 صفار بيضة
و1 ملعقة صغيرة فانيليا
لوز صحيح

الطريقة

فى سلطانية متوسطة
اخلطى معا الدقيق والملح والبيكينج بودر واتركيهم جانبا
فى الخلاط الكهربائى وعلى سرعة متوسطة
اخلطى معا السكر والزبدة حتى تحصلى على خليط كريمي
اضيفي صفار البيض والفانيليا واخلطى
اضيفي الدقيق واعجني جيدا
هتلاحظى ان العجينة ملزقة شويه
غطى الاناء وضعيها بالثلاجة 2ساعه على الاقل
حركى رف الفرن للمنتصف
سخنى الفرن على 325 درجة
جهزى صاجات الخبز وافرشيها بورق الزبدة
باستخدام مغرفة الايس كريم قومى بعمل وحدات الكوكيز على مسافت متباعدة
ساوى الكوكيز بيديك واضغطى عليها قليلا وفى المنتصف ضعى حبة لوز فى كل واحة
اخبزيها لمدة 22 دقيقة او الى ينضج تماما ويتحول لونه الى لون دهبي خفيف
اخرجيه من الفرن واتركيه يبرد تماما قبل التقديم

وصحتين و عافية
Reactions: