خبز البرتقال

Posted by Amira Fayed on August 23, 2013 with No comments


المكونات

عدد 4 كوب دقيق متعدد الإستعمالات
و1 و ربع معلقة خميرة فورية
و1/4 كوب ماء دافىء
عصير برتقالتين كبار او تلاتة متوسطين
يعنى حوالى كوب 350 مللى
بشر البرتقالات المعصورة
معلقة صغيرة ملح
و2 معلقة كبيرة سكر
صفار بيضة و يحتفظ بالبياض لدهان وجه الخبز
و2 ملعقة زبدة كبيرة

الطريقة

امزجى الخميرة مع الماء الدافىء
و اتركيهم 10 دقائق
اضربى عصير البرتقال مع بشر البرتقال مع صفار البيضة
مع السكر و الدقيق
و اضيفى الخميرة
وارجعى امزجى الخليط
ثم اضيفى الملح
و قلبى المزيج ثم اضيفى الزبدة الطرية
و اخلطى الزبدة كويس
لو لقيتى العجينة ناشفة اوى اضيفى ربع كوب عصير برتقال
اتركى الخبز يتخمر و غطيه بفوطة و دخليها فى مكان دافىء عشان تخمر
حطيها فى قالب مدهون
ممكن تبقى فى قوالب توست او قوالب كيك مزخرفة او صينية عادية
مدهونة و مرشوشة سميد او بقسماط ناعم عشان ماتلزقش
اخبزيها فى فرن سابق التسخين لمدة 45 دقيقة
برديها على رف سلك و قطعيها و بالهنا
Reactions: