محشي البطاطس و الخرشوف باللحمة المفرومة

Posted by Amira Fayed on August 18, 2013 with No comments


المقادير

خرشوف
بطاطس
مقدار من اللحم المفروم المعصج
مقدار من صلصة الطماطم

الطريقة

ينظف الخرشوف جيدا ثم يوضع في ماء مغلي
مضاف اليه ملح و قليل من عصير الليمون - حتى لا يسود اللون 
يرفع على النار و يسلق نصف سلق ثم ينشل من الماء
تقور البطاطس و تغسل بالماء و تجفف ثم تحمر في السمن نصف تحمير
يحشى الخرشوف و البطاطس بالعصاج و يوضع في طبق فرن مدهون بالسمن
نحضر صلصة الطماطم : نحمر فصين توم في معلقة سمن
ثم نضيف حوالي كوب عصير طماطم و تتبل بالملح و الفلفل و تترك حتى تغلي
تصب صلصة الطماطم على البطاطس و الخرشوف
و نضيف قليل من الماء الي الصينية و تغطى و توضع في الفرن حتى تنضج
انا ضفت للخرشوف قبل ما اطلعه من الفرن جبن رومي مبشور
و لما ساحت طلعته من الفرن

Reactions: