طريقة عمل صوص الهولنديز

Posted by Amira Fayed on September 15, 2013 with No comments


المقادير

عدد 2 صفار بيض
و1/3 كوب كريمة
و1/2 ملعقة شاي ملح
عصير 1 ليمون
و1/4 كوب زبدة

الطريقه

ضعي كل المقادير ماعدا الزبدة في حمام مائي على النار
اخلطي حتى يغلظ المزيج
ارفعيه عن النار أضيفي الزبدة وحركي المزيج
يمكنك الإحتفاظ بها في الثلاجة لوقت الإحتياج
ليها اكتر من مكونات غير اللى مكتوب فيه كمان بتتعمل بالنبيذ والخل وبصل مقطع كتير
وعلى النار مع حبوب الفلفل الصحيح ولغايه ما تقل والبصل يتكرمل كويس ويصفى الخليط
ويضاف للصفار البيض بعد ما يتقل على بخار الماء
ويفضل طبعا اننا مش نستخدم بخار الماء زياده عند الغليان قوى
او المياه تكون فاتره يجب المحافظه على درجه الحراره مع التقليب المستمر
وبعدين يضاف الصوص البصل المصفى
Reactions: