وصفات - فى اول الصفحه

دجاج بصوص الكريمة والمشروم



المقادير

نص كيلو صدور فراخ
علبة مشروم مقطع 
ملعقة كبيرة ثوم مفروم
و½ ملعقة صغيرة زنجبيل 
و2 ملعقة كبيرة زبدة 
و2 ملعقة كبيرة نشا 
علبة كريمة طبخ نص كيلو 
بصله مبشوره
ملح وفلفل بهارات 
كوب مرقه دجاج
ملعقه خل 
ملعقه سكر

الطريقة

قطّعي الفراخ مكعبات وتبّليها بالملح والفلفل والخل والسكر
واتركبيها في التتبيلة لمدة ساعتين أو أكتر
شوحي الفراخ مع الزبدة في طاسة على النار حتى يصبح لونها ذهبي
ثم انشلي الفراخ من الطاسة
شوّحي البصل في نفس الطاسة وقلّبيه حتى يذبل ولونه يصفرّ
فاضيفي عليه الثوم وقلّبيهم مع بعض
ثم اضيفي الزنجبيل المطحون واستمرّي في تقليب الخليط
ضيفي البهارات والمشروم وقلّبيهم مع بعض
ثم اضيفي مرق الدجاج على الخليط السابق مع الاستمرار في التقليب
سيبي الخليط على النار لمدة 5 دقائق
دوّبي النشا في كوب ماء وضيفيه على الخليط وقلّبيه حتى يصبح قوامه كثيف
ثم اضيفي الكريمة وقلّبي الخليط لمدة دقيقتين على النار
وفي النهايه اضيفي قطع الفراخ وقلبيهم مع بعض وخليهم يغلوا غلوهش

إرسال تعليق

0 تعليقات