دجاج بصوص الكريمة والمشروم

Posted by Amira Fayed on September 19, 2013 with No comments


المقادير

نص كيلو صدور فراخ
علبة مشروم مقطع 
ملعقة كبيرة ثوم مفروم
و½ ملعقة صغيرة زنجبيل 
و2 ملعقة كبيرة زبدة 
و2 ملعقة كبيرة نشا 
علبة كريمة طبخ نص كيلو 
بصله مبشوره
ملح وفلفل بهارات 
كوب مرقه دجاج
ملعقه خل 
ملعقه سكر

الطريقة

قطّعي الفراخ مكعبات وتبّليها بالملح والفلفل والخل والسكر
واتركبيها في التتبيلة لمدة ساعتين أو أكتر
شوحي الفراخ مع الزبدة في طاسة على النار حتى يصبح لونها ذهبي
ثم انشلي الفراخ من الطاسة
شوّحي البصل في نفس الطاسة وقلّبيه حتى يذبل ولونه يصفرّ
فاضيفي عليه الثوم وقلّبيهم مع بعض
ثم اضيفي الزنجبيل المطحون واستمرّي في تقليب الخليط
ضيفي البهارات والمشروم وقلّبيهم مع بعض
ثم اضيفي مرق الدجاج على الخليط السابق مع الاستمرار في التقليب
سيبي الخليط على النار لمدة 5 دقائق
دوّبي النشا في كوب ماء وضيفيه على الخليط وقلّبيه حتى يصبح قوامه كثيف
ثم اضيفي الكريمة وقلّبي الخليط لمدة دقيقتين على النار
وفي النهايه اضيفي قطع الفراخ وقلبيهم مع بعض وخليهم يغلوا غلوهش
Reactions: