وصفات - فى اول الصفحه

الحمام المحشي بالارز



مقادير الحشوه

وهذه الكميه لعمل زوج من الحمام وممكن تضاعفى الكميه حسب الرغبه
زوج من الحمام منظف ومغسول جيدا
ثلاث ارباع كوب ارز مصرى
بصله متوسطه مبشوره
و3 ملاعق كبيره زثت
ملح وفلفل اسود

الكبد والقوانص بتاعه الحمام مقطعه قطع صغيره
بعد ما نغسل الحمام جيدا يتبل بالملح والفلفل من الداخل
يغسل الارز ويصفى جيدا ويفرد على فوطه نظيفه حتى ينشف تماما
يوضع الزيت فى القدر ويوضع الارز
ويقلب باستمرا حتى يحمر ويصبح لونه دهبى ثم يضاف البصله المبشوره
ثم نضع الكبد والقوانص والملح والفلفل ويقلب كله لمده دقيقه
ثم يوضع ماء مغلى قليل بس يغطى الارز
ويترك على نار هاديه لمده 10 دقائق حتى يتشرب مائه بس 10 دقائق مش اكتر
لكى لا ينضج نضج كامل بس يتشرب مائه
يقلب فى صحن كبير ويترك يبرد شويه وبكده تكون الخلطه جاهزه
ثم يحشى به الحمام ثم تخاط الفتحه بالابره والخيط

يوضع قدر نظيف على النار به ماء حتى يغلى
ثم نضع الحمام ويضاف بصله صغيره صحيحه وملح وفلفل شويه مش كتير
ويضاف ورق الغار والمستكله والهيل ويترك حتى ينضج الحمام
بعد نضج الحمام يرفع من المرقه ويحمر فى زيت

إرسال تعليق

0 تعليقات