الحمام المحشي بالارز

Posted by Amira Fayed on September 10, 2013 with No comments


مقادير الحشوه

وهذه الكميه لعمل زوج من الحمام وممكن تضاعفى الكميه حسب الرغبه
زوج من الحمام منظف ومغسول جيدا
ثلاث ارباع كوب ارز مصرى
بصله متوسطه مبشوره
و3 ملاعق كبيره زثت
ملح وفلفل اسود

الكبد والقوانص بتاعه الحمام مقطعه قطع صغيره
بعد ما نغسل الحمام جيدا يتبل بالملح والفلفل من الداخل
يغسل الارز ويصفى جيدا ويفرد على فوطه نظيفه حتى ينشف تماما
يوضع الزيت فى القدر ويوضع الارز
ويقلب باستمرا حتى يحمر ويصبح لونه دهبى ثم يضاف البصله المبشوره
ثم نضع الكبد والقوانص والملح والفلفل ويقلب كله لمده دقيقه
ثم يوضع ماء مغلى قليل بس يغطى الارز
ويترك على نار هاديه لمده 10 دقائق حتى يتشرب مائه بس 10 دقائق مش اكتر
لكى لا ينضج نضج كامل بس يتشرب مائه
يقلب فى صحن كبير ويترك يبرد شويه وبكده تكون الخلطه جاهزه
ثم يحشى به الحمام ثم تخاط الفتحه بالابره والخيط

يوضع قدر نظيف على النار به ماء حتى يغلى
ثم نضع الحمام ويضاف بصله صغيره صحيحه وملح وفلفل شويه مش كتير
ويضاف ورق الغار والمستكله والهيل ويترك حتى ينضج الحمام
بعد نضج الحمام يرفع من المرقه ويحمر فى زيت
Reactions: