كفته الارز

Posted by Amira Fayed on September 06, 2013 with No comments


المقادير

نص كيلو لحم احمر مفروم
كوب كبير ارز مصرى منقوع لمده ساعه ثم بفرد على فوطه ينشف ثم يطحن
حزمه بقدونس ونص حزمه كزبره خضراء ونص حزمه شبت 
بصلتين مبشورين ومعصورين تماما
و5 فصوص ثوم
ملعقه بهارات مشكله ملح وفلفل 
نص ملعقه سكر

مقادير الصلصه 

بصله صغيره 
و3 فصوص ثوم 
عصير طماطم 
ملعقه صغيره صلصه 
نص ملعقه سكر وبهارات

الطريقه

اخلطى مقادير الكفته كلها مع بعض واضربيها فى الكبه او مفرمه اللحم
ثم شكليها اصابع او كور انا عن نفسي باعملها كور
حطيها فى صينيه فى الفرن لغايه ما تتحمر
اعملى الصلصه بتشويح البصل والثوم لغايه ما يحمروا شويه
زودى الطماطم والصلصه والبهارات والسكر واغليها 5 دقائق 
حطى الكفته فى الصلصه واتركيها تغلى ربع ساعه 

Reactions: