الفيشاااار

Posted by Amira Fayed on November 23, 2013 with No comments

المكونات

كوب ذرة فيشار
و3 ملاعق كبيرة زيت أو زبدة مع زيت
ملح



الطريقة

نحضر وعاء كبير
ونضع فية الزيت (أو زبدة مع زيت) مع ذرة الفيشار وملح
ونترك الخليط على نار متوسطة حتى يسخن الزيت
ثم نقلب الذرة حتى نلاحظ أنة أبتدى يفرقع




ثم نغطى الوعاء ونحاول نحركة فوق النار
كما هو موضح فى الصورة حتى يتم فرقعة كل حبات الفيشار
ثم أول ما نلاحظ أنة مفيش صوت فرقعة نغلق النار ونرفع الغطاء
هنا لو حانأكل الفيشار بالملح فقط ممكن نزود الملح للفيشار وهو ساخن
ثم نقدمة
( ولو حانعملة بالجبن ما نزودش ملح لأن الجبن فية ملح)
ولو حايحفظ نضعة وهو ساخن فى كيس بلاستيك 




وهنا لو حا نعمل الفيشار بالجبن
ممكن نبشر أى نوع جبن،رومى
بارميزان
شيدر
أى نوع جبن يصلح للبشر او الطحن فى مطحنة الجبن



وهنا خليط ممكن نعملة مع الفيشا
نضع ربع كوب جبن شيدر برتقالى مطحون فى المطحنة
مضاف لة ملعقة كبيرة بودرة خردل وملعقة صغيرة فلفل بابريكا
(أو فلفل حامى ودة حسب الرغبة)
ويتم خلط المكونات معا
أو ممكن نستعمل الجبنة المطحونة فقط




وهنا حانعملة بالجبن الشيدر المطحونة
بعد الفيشار ما فرقع نأخذة وهو ساخن فى كزرولة عميقة
(مقلاة الووك العميقة )
ثم نضعة ونرش فوقة الجبنة المطحونة ونضعة على نار متوسطة
ونقلب حتى تمتزج الجبنة وتغلف كل حبات الفيشار
ثم نرفعة 




ويوضع فى طبق التقديم ويقدم



Reactions: