كفتة الارز

Posted by Amira Fayed on November 23, 2013 with No comments


المقادير

كيلو لحمة مفرومة
كيلو رز
بقدونس وشبت وكزبرة خضرا
و بصلتين كبار
و4 فصوص ثوم
ملح وفلفل اسود وتوابل

الطريقة

يتم غسل الارز وتركة ينشف خالص ثم نطحنة فى الكبة
نخلطهم كل المقادير مع اللحمة ونعيد فرمها تاني
نشكلها صوابع أو دوائر زي ماحنا عايزين
نحمرها في الزيت

مقادير الصلصة

كمية من عصير الطماطم
ملغقة صلصة
ملعقتين زيت وممكن نحط معاهم ملعقة شاي صغيرة سمنة للريحة والطعم
ملح وتوابل
فصين ثوم

طريقة الصلصه

نشوح الثوم في الزيت ويدوب يبدأ يصفر نضيف عصير الطماطم والصلصة
ونتركها تتسبك ونضيف الكفتة اللي حمرناها
ونسيبها حوالي ثلث ساعة لحد ما تستوي وتقدم بالهنا
Reactions: