الارز البريانى

Posted by Amira Fayed on December 10, 2013 with No comments


المقادير والطريقه

تحمر بصلتين مفرومبن خشن فى قليل من الزيت حتى يذبلوا جيدا
فيضاف لهم 5 فصوص ثوم مهروسين وقرن فلفل حامى ويقلبوا قليلا
ثم يضاف نص ملعقه شاى من كل من قرفه وحبهان كزبره ناشفه زنجبيل ورشه جوزه الطيب ويقلبوا دقيقه
ثم يضاف لهم ملعقه كركم ولو فيه زعفران
ويضاف ايضا دجاجه مقطعه ثمانيه ويحمروا معا
بعدما يتحمروا نضيف 2 علبه زبادى و2 حبه طماطم مقطعين كبير وفلفل اسود وقليل من الماء
ويتركوا على النار حتى نضج الفراخ
فى اثناء نضج الفراخ حمري بصله مبشوره ثم شوحي معاها 3 كوب ارز بسمتى
واضيفى ماء ورشه حبهان وملح ويترك حتى يشرب ماؤه فقط ثم يوضع نصفه فى حله كبيره
وعليه خليط الفراخ بالبهارات و2 ملعقه ببقدونس و2 ملعقه كزبره خضراء مفرومين
ثم النصف الباقى من الارز ويغطى حتى النضج ويقلب فى طبق كبير

Reactions: