الشاورما التركي

Posted by Amira Fayed on December 11, 2013 with No comments


المقادير

كيلو شرائح فيليه كندوز مقطعه رفيع
و2 معلقة بهارات مشكله
ملح و فلفل و حبهان 
نص كوب خل ويفضل خل التفاح
قطعه صغيره من اللية الضاني تقطع مكعبات صغيره 
و3 بصلات مقطعه مكعبات

الطريقة

هنحط شرائح اللحمة في اناء
ونتبلها بالملح والفلفل والبهارات و الحبهان ونحط عليهم البصل
نحط عليها مكعبات اللية ثم ندخلها الفرن
بعد ما تخرج من الفرن نشيل اللية من عليها
نجيب طاسة ونحط فيها ملعقه زيت
ونحط عليها الشاورمة اللي خرجت من الفرن ونقلبهم مع بعض
وبعد كده نجيب عيش شامي كبير وندهنه سلطة طحينة
ونحشيه بالشاورمة ونقفل رغيف العيش كويس
نجيب الطاسة مكان تقليب الشاورما
ونحطها على النار ونحط الرغيف في الطاسة لغاية ظهره ما يحمر
وبعد كده نقلبه على وشه علشان هو كمان يحمر علشان ياخد ريحه اللحمه

Reactions: