المثلوثه السعودى

Posted by Amira Fayed on December 14, 2013 with No comments



هى عباره عن عده طبقات فوق بعضها

الطبقه السفلى هى الجريش وهو القمح المجروش

ناخذ 2 كوب من الجريش ونغليهم فى ماء غزير
ثم نتركهم فيه لمده 4 ساعات
يصفى الجريش ويضاف له 3 اكواب من مرق الدجاج
ويرفع على النار العاليه حتى يغلى
هدى النار تحته لمده ساعه مع التغطيه
بعد ساعه اكفيه
واضيفى له بصله مفرومه ناعم وملعقه كبيره زبده
قلبيه وغطيه لمده نص ساعه تانيه
اكشفيه واضيفى له ملح و2 ملعقه صغيره كمون وعلبه زبادى
وقلبي برفق ثم غطيه واتركيه نص ساعه كمان


الطبقه الوسطى هى الرقاق بالخضار

شوحى بصله مفرومه
واضيفى لها نص ملعقه بهارات وربع ملعقه ليمون اسود مطحون
نضيف لها كوب من الصلصه الايطاليه المطحونه فى الخلاط والطريقه فى ملف الصوصات
ونضيف لهم كوب خضار مشكل و2 كوب ماء ويغلوا على نار هاديه لمده ربع ساعه
مع كون الغطاء مكشوف حتى تتبخر الشوربه قليلا
نضيف لها حوالى تلت باكو رقاق محمص فى الفرن نكسره
ونضعه فى الشوربه ونقلبه برفق ونتركه على النار دقيقتين


الطبقه الاخيره من الارز

شوحى بصله وفصين ثوم كويس
ثم اضيفى الماء المغلى وملح وفلفل وحبهان و2 كوب من الارز
واتركيه حتى ينضج

التقديم

ضعى الجريش وعليه الرقاق بالخضار دون ان تضغطى عليه ثم الارز
وقدمى الفراخ بجانبه او على الوجه 

Reactions: