كب كيك بالريكوتا ودقيق الذره

BY Amira Fayed IN No comments



المكونات

نص كوب زبيب او توت مجفف
و1 كوب دقيق ذرة
و1/2 كوب دقيق عادي
و1 معلقة صغيرة بيكينج باودر
و1 كوب جبن ريكوتا مصفاة من الماء
بشر ليمونة
و2/3 كوب عسل
و1/2 كوب زبدة 
و2 بيضة
و1/3 كوب حليب

الطريقة

سخنى الفرن و بطني قوالب كب كيك بالورق الخاص بها 
امزجى دقيق الذرة و الدقيق العادى و البيكينج باودر و الملح مع بعض
افركى فى طبق آخر السكر مع يشر الليمون
اخفقى الريكوتا مع الحليب على سرعة منخفضة لغاية ماتبقى لينة واضيفى السكر و العسل مع الخفق
اضيفى الزبدة السايحة مع الخفق ثم البيض 
عند تمام التجانس قللى سرعة الخفق و اضيفى المكونات الجافة والتوت
صبيها في القوالب واخبزيها لمده 20 دقيقة
او لغاية ما تعملى اختبار السكين و تخرج السكين نظيفة منهم 

Reactions:

0 comments:

Post a Comment