وصفات - فى اول الصفحه

كب كيك بالريكوتا ودقيق الذره

كب كيك بالريكوتا ودقيق الذره


المكونات

نص كوب زبيب او توت مجفف
1 كوب دقيق ذرة
1/2 كوب دقيق عادي
1 معلقة صغيرة بيكينج باودر
1 كوب جبن ريكوتا مصفاة من الماء
بشر ليمونة
2/3 كوب عسل
1/2 كوب زبدة
2 بيضة
1/3 كوب حليب


الطريقة

سخنى الفرن وبطني قوالب كب كيك بالورق الخاص بها
امزجى دقيق الذرة والدقيق العادى والبيكينج باودر والملح مع بعض
افركى فى طبق آخر السكر مع يشر الليمون
اخفقى الريكوتا مع الحليب على سرعة منخفضة لغاية ماتبقى لينة واضيفى السكر و العسل مع الخفق
اضيفى الزبدة السايحة مع الخفق ثم البيض
عند تمام التجانس قللى سرعة الخفق واضيفى المكونات الجافة والتوت
صبيها في القوالب واخبزيها لمده 20 دقيقة
او لغاية ما تعملى اختبار السكين وتخرج السكين نظيفة منهم

إرسال تعليق

0 تعليقات