السمبوسك

Posted by Amira Fayed on September 10, 2014 with No comments


عجينه السمبوسك

عدد 3 كوب دقيق
و1 معلقة خميرة 
و2 بيضة
و1 معلقة سكر
ونصف معلقة ملح 
ونصف كوب لبن 
و2 معلقة زبدة
ورشة فلفل اسود
وقليل من الماء على حسب العجين

الطريقه

الاول نعجن الدقيق مع الزبدة والزبدة بتكون فى درجة حرارة المطبخ حتى تتمكس الزبدة مع الدقيق كويس 
ثم الملح والبيض بذوبة مع اللبن علشان يكون مذاب ولايوجد بة تكتلات اثناء العجن واضيفة ونعجن
ثم نضيف الخميرة المذابة فى كمية بسيطة من الماء والسكرونعجن
والحشوة المفضلة بالنسبة لى اللحمة المعصجة وفى نهاية سواها مع البصل اضيف الطماطم المقطعة
لكن لحم الطماطم دون البزور وكسبرة خضراء ونكمل تشويحة خفيفة
ثم نفرد العجينة ونضع بها الحشوة ونغلقها باليد او باستخدام عجلة السمبوسك وترص 
ويمكن دهن الوجة بقليل من صفار البيض واللبن وتدخل الفرن على درجة حرارة 200
ولكن لو حبيتو تقلى فتكون طريقة العجينة كالاتى:حوالى من 2الى 3 كوب دقيق
ونصف معلقة ملح 
ورشة فلفل اسود 
وماء حسب العجن 
وتحشى وتقطع وتفلى وبتكون روعة بصراحة
وبالهنا والشفا 

Reactions: