بيكاتا البطاطس

Posted by Amira Fayed on September 10, 2014 with No comments



 المقادير والطريقه

نحضر البطاطس ونعسلها جيدا وتقشر وتقطع طرنشات سميكة شوية وتسلق نصف سلقة

ونعمل الخليط الاتى

دقيق وبيضة او اتنين حسب كمية البطاطس وملح وفلفل وكسبرة خضراء مفرومة
وشوية شبت وشوية زعتر وشوية روزمارى وشوية جبنة رومى مبشورة
ونعملها مثل العجينة باستخدام شوية لبن
وتكون ليست بسائلة وليست بسميكة بتكون وسط ونغمس فيها شرائح البطاطس
وتقلى فى الزيت والزيت لايكون غزير حتى لاتخرج منى الطبقة الخارجية
وتقدم مع سلطة بالجبنة او مع سلطة باباغنوج وفى فكرة تانى كمان حلوة
ممكن نعمل شرائح البطاطس رفيعة ومابين كل شريحتين نضع شريحة جبنة شيدر لايت
يعنى شريحة بطاطس وشريحة جبنة شيدر فى المنتصف وشريحة بطاطس اخرى
وهذة الاكلة ممكن تكون بيكاتا صيامى
وذلك باستخدام الماء فى عمل العجينة بدلامن اللبن والغاء البيض
وبالتالى يكون لدينا بيكاتا صيامى تقدم مع سلطة خضراء

وبالهنا والشفا
Reactions: