معمول بالتمر

Posted by Amira Fayed on October 31, 2014 with No comments


المكونات الرطبه

عدد 2 كوب زبده
و1 كوب زيت ذره
و1/2 كوب قشطه
و2 حبه كبيره بيض

المكونات الجافه

كوب سكر ناعم
و1 م ص فانيليا
و6 كوب دقيق ويمكن اضافة 1/2 كوب حين الحاجه
و1 م ص خميره فوريه
و2 م ص بيكنج بودر
رشة ملح
و1 كوب حليب بودره

الحشو

عدد 3 كوب تمر مفروم
و1 م ص شمر مفروم
و1 م ص ينسون
و1 م ص حبهان مطحون
و1 م ك زبده

الطريقه

نضرب المكونات الرطبه مع بعضها
ونراعى نضيف بيضه تلو الاخرى لغاية ما المكونات تبقى كريميه
بعد كده هنقلب المكونات الجافه ونضيفها للمكونات الرطبه
اذا احتاجت دقيق ضيفى 1/2 الكوب الاضافى محتاجتش خلاص
نسيب العجينه ترتاح ساعه تقريبا
ونقلب مكونات الحشو مع بعضها ونشكلها على هيثه كور صغيره
نشكل العجين على هيئة دوائر ونحشيها بالحشو ونقفل عليها
وحطيها فى قلب تشكيل المعمول
نرصهم فى صينيه ونحطهم فى فرن 180 درجه
لمده 10 : 15 دقيقه او لغاية ما الوجه يحمر
وعند التقديم ممكن تزيينها بسكر بودره    

Reactions:
Categories: