كيكة الشاتوه

Posted by Amira Fayed on October 07, 2014 with No comments


 المقادير

عدد 4 عدد بيضة 
رشة ملح - ذرة 
كيس باكينج بودر 
كوب (240 مللى) لبن كامل الدسم 
كوب (140 جرام) دقيق 
و¾ كوب (140 جرام) سكر (أو كوب كامل - حسب الرغبة) 
و½ كوب (240 مللى) شيكولاته سايحة 
و½ كوب (240 مللى) زبدة 
و½ معلقة صغيرة فانيليا 
و½ كوب (240 مللى) كاكاو 
و½ كوب (240 مللى) زيت عباد شمس 

الطريقه

الأول هنضرب السكر و الزبدة و الزيت و اللبن و الكاكاو و نص كوباية الشيكولاته
(و نسيب النص التاني على جنب) 
نضيف البيض و نستمر في الضرب 
نضيف الدقيق و الباكين باودر و الفانيليا و الملح و نستمر في الضرب 
هندخلها الفرن لمدة 45 دقيقة
أول نص ساعة على درجة حرارة 160 و بعدها نقلل درجة الحرارة شوية لـ140 
بعد ما نخرجها من الفرن و هي سخنة هنضيف عليها نص كوباية الشيكولاته السايحة المتبقية
Reactions:
Categories: