اللانشون

Posted by Amira Fayed on November 03, 2014 with No comments


المقادير

حوالي 400 جرام صدور فرخه مخليه من العضم والجلد
بيضة كاملة مع بياض بيضة تانيه
بصله صغيره 
و3 فص توم من الكبير
معلقتين ونص كبار بقسماط مطحون
معلقة كبيرة دقيق
معلقة صغيرة مستردة
معلقة صغيرة زيت زيتون 
شريحة طماطم صغيرة 
روز ماري 
عودين صغيرين
رشه فلفل اسود وبهارات مشكله
نص ملعه بابريكا
ملح
و2 ملعقه كريم تشيز

الطريقه

نضع كل مقادير اللانشون في الكبه
ونفرمهم كويس جدا كل ما تنعم الخلطه كل ما تكون احسن
ثم نضع الخلطه في ورق بلاستيك
ونضغط الطرفين حتي لا يفضل اي هواء في الداخل ثم ورق المنيوم
ونلقه مثل الاسطوانه ونلف الاطراف جيدا
نضع الرول في حلة على النار فيها ماء ساخن وورق لورا وملعقه خل وشويه بهارات
وغطي عليها وسيبيها على النار لمدة نص ساعة تغلي 
ثم طلعيها وفكيها من الورق وسيبيها تبرد خالص وبعدين قطعيها
ممكن اضافه قطع من الزيتون او الفستق او حبوب الفلفل الاسود الي اللانشون قبل لفه في الفويل

Reactions: