فتة بالشاورما والثومية

Posted by Amira Fayed on November 01, 2014 with No comments



مقادير الشاورما 

نصف كيلو صدور فراخ مقطعة شرائح رفيعة
بصلة كبيرة مقطعة شرائح
كوب خل أبيض أو ما يغطى الفراخ
ملح وفلفل اسود
  
الطريقه

فى طبق عميق نضع الفراخ وعليها شرائح البصل ونغطيها بالخل وملح وفلفل
ونقلب كويس  ونغطيها ونسيبها فى الثلاجة من الليل
وثانى يوم نطلع الفراخ فى طاسة من غير أى مواد دهنية ونصفيها كويس من الخل 
ونقلبها على نار هادية لغاية ما تنزل كل السوائل اللى فيها وتشربها تانى وتنشف شوية 
ونجهز حبة طماطم وحبة فلفل أخضر
ونضيفهم على الشاورما اول ما تستوى
وكدة الشاورما خلصت
ونجيب عيش شامى ونقطعه مكعبات وفى ملعقة من السمن نحمره على النار

وللثومية 

علبة زبادى - ملعقة كبيرة مايونيز - ملح - ثوم بودر
اخلط المقادير مع بعض وبكدة جهزت الثومية 

وأكون مجهزة أرز بسمتى بالطريقة العادية وبإضافة الكارى
وأجهز طبق الفتة
أول حاجة العيش الشامى المحمر
أول حاجة العيش الشامى المحمص وبعدين الأرز بالكارى
وبعدين الشاورما وأجيب ورقة خبز وأعملها قرطاس واملاها بالثومية
وأرشها على الفتة

Reactions: