الارز الهندى المخبوز

Posted by Amira Fayed on November 02, 2014 with No comments


المقادير

بصله مفرومه
و3 فصوص ثوم مهروسين
قرن فلفل حار مفروم
ربع كوب لوز
ملعقه صغيره جرام مسالا
ملعقه صغيره زنجبيل اخضر مفروم
نص ملعقه ملح
و4 اكواب شوربه منزوعه الدسم
نص كيلو ارز بسمتى
و4 ملاعق زيت زيتون

الطريقه

اغسلى الارز 6 مرات حتى تصبح مياهه نظيفهوانقعيه 10 دقائق
شوحى اللوز حتى يتحمر ثم ازيليه جانبا
نشوح البصل حتى يبدا فى اللون الذهبى
ثم نضيف الثوم والفلفل الحار والبهارات ونقلبهم دقيقه
نضيف الارز ونقلبه 5 دقائق على النار
ثم نضيف الشوربه بعد غليها ونغطى
نننتظر حتى يشرب الارز كل الشوربه
ثم غطيه بالفويل ودخليه الفرن 20 دقيقه
اخرجيه واغرفيه وقلبى معه اللوز المحمص

Reactions: