وصفات - فى اول الصفحه

الارز الهندى المخبوز



المقادير

بصله مفرومه
و3 فصوص ثوم مهروسين
قرن فلفل حار مفروم
ربع كوب لوز
ملعقه صغيره جرام مسالا
ملعقه صغيره زنجبيل اخضر مفروم
نص ملعقه ملح
و4 اكواب شوربه منزوعه الدسم
نص كيلو ارز بسمتى
و4 ملاعق زيت زيتون

الطريقه

اغسلى الارز 6 مرات حتى تصبح مياهه نظيفهوانقعيه 10 دقائق
شوحى اللوز حتى يتحمر ثم ازيليه جانبا
نشوح البصل حتى يبدا فى اللون الذهبى
ثم نضيف الثوم والفلفل الحار والبهارات ونقلبهم دقيقه
نضيف الارز ونقلبه 5 دقائق على النار
ثم نضيف الشوربه بعد غليها ونغطى
نننتظر حتى يشرب الارز كل الشوربه
ثم غطيه بالفويل ودخليه الفرن 20 دقيقه
اخرجيه واغرفيه وقلبى معه اللوز المحمص

إرسال تعليق

0 تعليقات