قوارب الباذنجان بالارز الحار

Posted by Amira Fayed on November 02, 2014 with No comments


المقادير

عدد 2 حبه باذنجان رومى
و3/4 كوب ارز بسمتى مسلوق
ملعقه زيت زيتون
قصين ثوم
بصله مبشوره
فلفله حمراء مفرومه
و2 ملعقه صغيره كزبره ناشفه
ملعقه صغيره زنجبيل اخضر مفروم
و1/4 ملعقه كركم
رشه شطه
ملعقه بشر ليمون
و3 ملاعق بقدونس مفروم
كوب زبادى 130 جم
و2 ملقه كبيره نعناع اخضر مفروم
و2 ملعقه عصير ليمون

الطريقه

نقطع الباذنجان بالطول ونقوره بالسكينه ويتبل من الداخل بالملح والفلفل
نشوح البصل والفلفل حتى يطروا
فنضيف الثوم وكل ابهارات ونقلبهم 5 دقائق على النار
نضيف لب الباذنجان ونقلب حتى يبدا فى الاحمرار
نرفعهم من النار ونقلبهم مع الارز والبقدونس والليمون وبشره والزبادى والنعناع
نحشى بهم الباذنجان وندخله الفرن نص ساعه
Reactions: