المندى المدخن

Posted by Amira Fayed on November 02, 2014 with No comments

المقادير والطريقه

نحمر بصله و4 فصوص ثوم
ولما يصفروا نزود نص ملعقه من كل من بهارات مشكله وحبهان جنزبيل وفلفل اسود وملعقه من الكركم
ولما تطلع ريحه البهارات كويس ودى 3 اكواب مرقه وملعقه ملح
ولما المرقه تغلى اسقط فيها 2 كوب ارز بسمتى ذهبي 
اول الارز ما يشرب المرقه وطى عليه النار
وحطى سلطانيه صغيره فيها زيت و طشى فيها فحمه وغطيه كويس حتى ينضج الارز
ازيلى الفحمه وصفى بقيه الزيت اللى كان فيه الفحمه فوق الارز وقلبيه جيدا
لو عاوزين تعملوه مع االفراخ او اللحمه او الجمبرى زى الصوره فى نفس الوقت
يبقى نتبل اللحم بنفس البهارات اللى استعملناها للارز
ونفس كميتها لحوالى كيلو ونص لحمه او فرخه ونص او كيلو جمبرى ونسيبهم فى التتبيله ساعتين
ثم يقلبوا فى شويه زيت مع ملاحظه تقطيع الدجاح 4 اجزاء او حتى 8
نشوحهم كويس
واسيبهم على النار حتى يشربوا ميتهم 
لو لحمه بزودها ميه واخليها تستوى نص سوى الاول
ولو فراخ لما تشرب ميتها ازودها بس ثلثين كوب ماء واسيبها تشربهم

Reactions: