سمك بصوص الزبدة والليمون

Posted by Amira Fayed on May 30, 2015 with No comments


 المقادير والطريقه

علشان نعمل حلقات الكاليمارى لازم نسلق
فأنا هاسلق معاه جمبرى وسمك مكعبات علشان هاستخدم المرقة بتاعته
بحطهم فى حلة على النار مع الماء لغاية ما يبدأ يطلع الريم اللى هو فيه زفارة السمك اشيله بالمعلقة كل ما يطل
وبعدين اضيف بصلة سليمه واسيبهم حوالى ربع ساعة لغاية ما يستو
باخد حلقات الكاليمارى
مع جبن كيرى سائل وصوص فرنسى
ملعقة أكل جبن سائل + ملعقة أكل صوص فرنسى على الكاليمارى

للسمك

عدد 6 قطع سمك فيليه
و2 ليمونة
زيت زيتون
ملح - فلفل اسود - روز مارى مجفف
نبطن صينية بورق الالومنيوم وندهنها بزيت الزيتون
نضع السمك عليها ونرش ملح وفلفل اسود والروز مارى ونقطع الليمون شرائح ونصفه على السمك
وندخله فرن ساخن لمدة 15 دقيقة

لصوص الزبدة والليمون

كوب مرقة سمك - اللى عملناها بسلق البحريات
و2 ليمونة
بصلة مقطعة حلقات
نصف كوب كريمة
و75 جرام زبدة 
اربع ملاعق أكل
ورق لورا
ورق غار
ملح - فلفل اسود
عندى هنا عصير الليمونتين
والقشور
واللب داخل الليمون
لو تحبى طعم الليمون هادى تضيفى العصير بس
لو تحبيه قوى ضيفى العصير واللب
انا احبه قوى جدا جدا فاضفت العصير واللب والقشور
بس القشور اعطته طعم لاذع شوية
لا تستخدمى القشور بيكفى العصير واللب اذا حابة ونضيف العصير على المرقة
ونخليهم يغلوا على النار حتى تنقص المرقة لنصف المقدار نضيف عليهم الكريمة ونقلب على نار هادئة لحتى يختلطوا 
وبعدين نصفيهم بمصفى سلك رفيع
ونرفعهم على نار متوسطة
ونبدأ نضيف الزبدة قطعة قطعة ونقلب بمضرب سلك بسرعة علشان يتكون عندنا الصوص
و يقدم مع الارز البسمتى 

Reactions: