الفراخ بالمشروم

Posted by Amira Fayed on May 07, 2015 with No comments




المقادير

مقدار2 صدر فرخة بالجلد بس بدون عظم
معلقة أكل زبدة
نصف كوب زيت أو زيت زيتون
ملح وفلفل
كوبين مشروم طازج أو محفوظ

الطريقة

فى طاسة عى نار متوسطة حطى الزيت
ولما يسخن بس مش يتحرق
حطى صدور الفراخ بعد ما تتبليها بالملح والفلفل على الزيت الساخن
ويكون الجلد من جهة الزيت وسيبيها لمدة 5 دقائق بدون ماتحركيها
أقلبيها و حطى المشروم عليها و حطى شوية ملح وعلى النار شوية
لأن المشروم هينزل ميه و سيبيها 5 دقائق تانية
وبعدين حطى الطاسة كلها فى فرن ساخن 400 درجة ربع ساعة أو 20 دقيقة لحد ماتستوى
خرجيها من الفرن وأرفعى الفراخ على طبق لوحدها
وغطيها بالفويل عشان ماتبردش وسيبيها 10 دقائق
حطى الطاسة على النار و على النار
وحطى نص كوب ماء عليها عشان تكونى الصوص
ولما الصوص يقل شوية أطفى النار
وهتلاقى الفراخ نزلت شوية صوص حطيهم فى الطاسة وحطى الزبدة
وحركيها لحد ما تذوب و شوية فلفل وحطيهم على الفراخ وبالهنا والشفا
Reactions: