المكرونه بالكوسه

Posted by Amira Fayed on May 06, 2015 with No comments


المقادير

كيس مكرونة مسلوقه
زيت زيتون
و2 ملعقة نشا مدوّبة في كوب ميه 
و3 ملاعق كريمر نباتي
و3 حبة كوسة مبشوره
و3/ 4 كوب شوربة خضار
و4 فصوص ثوم كبيرة مفروم
و2 ملعقة كبيرة مايونيز صيامي
ملعقة بقدونس للتزيين
فلفل أسود

الطريقة

نشوح الكوسه في قليل من زيت الزيتون ثم نضيف فص من الثوم حتي تطلع ريحته
حطي الشوربة والثوم الباقي في حلة على نار عالية، وسيبيها لحد ما تغلي
غطي الحلة وهدي النار عليها وسيبيها لمدة 15 دقيقة أو لحد ما الثوم يذبل
وبعد كده ارفعي الشوربة من على النار، وسيبيها تبرد شوية
وبعدين اضربيها في الخلاط علشان تتجانس مع الثوم
رجعي الخليط في الحلة وحطيه على نار متوسطة، وحطي معاه النشا المدوبة و الكريمر
وقلبي الخليط لحد ما يبقى قوامه سميك ارفعي الخليط من على النار
وضيفي عليه المايونيز والفلفل الأسود، واخفقيهم كويس مع بعض
 حطيه تاني على نار هادية جدا علشان يحتفظ بالحرارة وماتخليهوش يغلي
حطي الصوص ده على المكرونة وقلّبيها مع الكوسه وزيني الطبق بالبقدونس

Reactions: