الكبيبه الصيامي

Posted by Amira Fayed on May 30, 2015 with No comments



المقادير

عدد 2 حبه بطاطس مقشرة و مسلوقة 
نص كيلو برغل ناعم منقوع نص ساعه ومعصور جامد جداااا
بصله صغيره 
رشه كمون حواليربع ملعقه صغيره
ربع ملعقه صغيره بهارات مشكله
ملح وفلفل

الطريقه

زيت يحمر فيه بصل ثم تضاف سبانخ و ملح و فلفل
مكن إضافة سماق أو دبس رمان أو عصير ليمون
وممكن إضافة اي نوع خضروات مبشوره
زيت يحمر فيه بصل و ثوم مقطع و بطاطس مبشورة و مشروم مقطع صغير ويضاف له ملعقه دبس رمان
بعد تسوية الحشوة تترك لتبرد شوية قبل حشو الكبيبة 
توضع البطاطس و البرغل و البصل و البهارات في مفرمة اللحم لهرسهم
وتهرس مرتين و ليس مره علشان ما تفكش منك
تكور البطاطس في حجم بيضة صغيرة أو عين جمل
ثم تشكل مثل كوب مع بل اليد بالماء لتسهيل عملية التشكيل
تحشى و تقفل من فوق ثم ترص في صينيه
تدهن بفرشاه بالزيت و تدخل الفرن او تقلي لمن يريد
Reactions: