شوكليت ميروار

Posted by Amira Fayed on July 31, 2015 with No comments


بنستخدمه فى تغطية التورتة وبتديها لمعة 

المقادير

نص كوب عسل جلكوز (شراب الذرة) وممكن استبدالة بعسل نحل بس يفضل الجلكوز
نص كوب شيرة (قطر - شربات)
معلقتين ك كاكاو
ربع كوب حليب
كوب كريم شانتى او كريمة خفق
فانيليا
كمية من الشيكولاتة الخام (على حسب التقل اللى انتى عيزاة واللون اللى يعجبك سواء فاتحة او غامقة )

الطريقة

نسيح الشيكولاتة على حمام مائى
نحط العسل والشيرة على النار اول لما يغلو نضيف الشيكولاتة السايحة
ونطفى النار وننقل الحلة على حمام مائى
ندوب الكاكاو فى ربع كوب الحليب كويس جدا
ولو فيها اى كلاكيع نصفيها ونضفلة الفانيليا
نضيفة للشيكولاتة ونقلب كويس وبعدين نضيف الكريم شانتى ونقلبة كويس جدا لغاية ما الخليط يتجانس
وفى الاخر نضيف معلقة زبدة ونحفظ الخليط فى التلاجة ونستخدمة وقت اللزوم
ولو جمد شوية ممكن نحطة على حمام مائى تانى قبل الاستخدام
Reactions: