طبق مكرونة باللحم

Posted by Amira Fayed on August 14, 2015 with No comments


المقادير

1/2 كيلو لحم عجل مفروم بدون دهن
بصل
 4 فصوص ثوم مدقوق
علبتين طماطم ايطالية معلبة
حبة ماجي
صلصة طماطم
ملح
فلفل اسود
أوريقانو - زعتر بري
علبة صغيرة قشطة خفق whipping cream
مكرونه اي شكل تحبون

الطريقه

نحمس نوعين البصل بـ زيت ولما يبدا يذبل نحط الثوم
ونحط عليهم اللحمه و نطقطقها كويس

في الخلاط

الطماطم المعلبه و ملعقة صغيرة اوريقانو وملعقة صغيرة سكر ومكعب ماجي وملعقة كبيرة صلصه وشوي ملح و فلفل اسود كثيـــر 

نكب الخلطه على اللحمه
نقصر النار عليها نتركها تقريبا 20 دقيقه او نص ساعه و يكون القدر مكشوف
في الوقت دا نسلق المكرونه
بتكون صلصة اللحمه ثقلت بعد نص ساعه
نكب عليها علبة قشطة الخفق
نقلب كويس ونذوق الملح والفلفل لو احتجنا نزيد و نطفي النار على طول
نصفي المكرونه من المية ونرجعها لقدر السلق
نضع فوقها الصوص ونقلب كويــــس
و خلاص صارت جاهزة

والف هنا

Reactions: