الدجاج المحشي بالكشري الاصفر - الاسكندرانى

Posted by Amira Fayed on August 11, 2015 with No comments


المقادير

كوب ارز مصري
نص كوب عدس
بصله متوسطه مقطعه مكعبات صغيره
فرخه بيضاء وزن 800 جرام
معلقه خل
ملح وفلفل اسمر
معلقتان كبيره من السمن

الطريقة 

نحضر حله ونضع فيها السمن علي النار وبعد ما يقدح السمن نحط البصل ونقلب
نضيف الملح والفلفل حسب الرغبه ونتركه علي نار هادئه لمده تلات دقائق
في نفس الوقت نغسل الارز بالماء ونغسل العدس بالماء
عندما يتشوح البصل ويصفر نحط العدس ونقلب لمده نص دقيقه ثم الارز
ونقلب كله مع بعضه ونضع الماء حتي يغطي الكشري
وأول ما يبدأ يغلي نهدي النار ونغطي الحله
نغسل الدجاجه جيدا بالدقيق من الداخل وننقعها بعد ذاك في الخل والملح والفلفل
بعد 15 دقيقه اذا قرب علي الاستواء نطفي اانار ونفرغه في طبق مسطح ليبرد
نحضر الدجاجه ونحشيها من تحت الجلد وبداخلها وعند الاوراك وبعدين نلفها في فويل
نحضر حله بها ماء نحطها علي النار لتغلي ونحط فيها ملح وفلفل
واول ما تغلي نحط الدجاجه الملفوفه بالفويل
ونتركها تغلي علي نار هادئه لمده 45 دقيقه
بعد ما تستوي نشيل الدجاجه من الماء ونتركها تبرد
وبعدين نشيل الفويل ونحمرها في طاسه تيفال في سمنه

تقدم مع سلطه الطماطم والبصل والخل
Reactions: