كفته الكبده

Posted by Amira Fayed on August 05, 2015 with No comments


المقادير

نص كيلو كبدة شرايح
ملح
فلفل
تفل بصلاية مبشورة
كزبرة خضرا
توم
لمون
زيت
بقسماط
دقيق

الطريقة

هنجيب الكبدة لو ملقيتهاش متقطعه شرايح قطعيها انتي شرايح
هنجيب حلة فيها مية مغلية هنحط فيها وخل وتوم وملح وفلفل
وبعدين ننزل يالكبدة وتشليها ع طول
طيب ليها عشان لو انا اشتغلت فيها وهيا كده هتبقى في كمية مية كتير ومش هتمسك معاكي خالص
 هتلاقى فيها دم ونية لان مش هسويها ف المية لا احنا يادوب نديها الصدمة تغير اللون فقط مش اسويها
هنحط تفل البصلة وملح وفلفل وتوم وزعتر وبهار لحم ونقلبهم كويس
ونحط كزبرة خضرا ونفرمها
هنحط 3 معالق كبيرة بقسماط ونعجن بايدينا
هنجيب طبقين واحد فيه دقيق وواحد فيه مية
هناخد الاول المبة نبل ايدينا وبعدين نكور الكبة
وبعدين ننزل بيها بالدقيق ونعملها كور صغيرة او متوسطة الحجم
وبعدين ندخلها الفريزر لمدة نص ساعة ونجيب زيت غزير وسخن جدا  
Reactions: